Affiliate - annonsere for andre

 

Å henvende seg direkte til annonsør

 

Det er mange muligheter til å skaffe seg annonser på dine nettsider. Hvis du har et nettsted som seriøst beskriver en rekke produkter fra en bestemt produsent eller leverandør, kan du henvende deg direkte til bedriften/leverandøren og tilby annonseplass. Du bør da kunne legge frem besøksstatistikk for nettstedet ditt. Kanskje du har det beste nettstedet innenfor den aktuelle nisjen? Igjen handler mye om å være unik og å ha et nettsted som er blant de beste innenfor sitt område. Det er ikke sikkert at annonsøren eller du kan få til et system som viser antall klikk på annonsene eller hvilke klikk som fører til salg for annonsøren. Du kan i så tilfelle gå inn på en avtale som gir deg betalt for antall visninger på dine sider. Hvis du får 10 øre per visning, og kan vise til 500 unike besøkende per dag, vil du som affiliate tjene 50 kroner dagen på denne ene annonseplassen (og det kan du være fornøyd med dersom du driver et lite nettsted). Over hvor langt tid annonsen skal vises, avtales mellom deg og annonsør. 

 

Annonsører med affiliate-link

 

Du kan komme over bedrifter som allerede har utarbeidet en affiliate-link som du enkelt kan kopiere og lime inn på ditt nettsted. Du vil da som regel få betalt kun for salg eller registreringer som genereres gjennom din link. Det vanligste er da en prosentsats av salgssummen. Denne kan være så lav som 5 %, og da vet du at du er svært snill som utfører en så kostbar aktivitet som annonsering og salg så billig. Husk at en vare kan koste 10 kroner å produsere, men den koster gjerne 100 kroner når den betales av kunde over disk. Noen tar heldigvis dette på alvor, og derfor kan du finne bedrifter som gir langt høyere provisjon ved salg - og det fortjener du. 

 

Tradedoubler - verdt et forsøk

 

I Norge er Tradedoubler den største når det gjelder å tilby annonser fra større selskap. Tradedoubler er et mellomledd mellom annonsør og deg som viser annonsene. Tradedoubler har knyttet til seg en rekke store bedrifter som du kan være affiliate for, men du må søke om godkjenning for hver enkelt bedrift du ønsker å vise annonser for. Du vil så få tilgang på ulike annonser og bannere fra den enkelte annonsør. Som ellers i annonseverden, er det bare å kopiere koden til ønsket annonse, og lime denne inn der du vil vise annonsen. De fleste av bedriftene tilknyttet Tradedoubler betaler per salg som genereres, men noen betaler også for registrering for nyhetsbrev eller registrering for konkurranser. Bare et fåtall betaler per klikk (og det er som regel en lavere sum enn et gjennomsnittlig klikk med Adsense). Det kan også nevnes at Tradedoubler har en oversiktlig og lettfattelig statistikk. Sammen med Adsense kan Tradedoubler bli en viktig medspiller for deg:   

 

Avgjørende for at affiliateprogram skal virke

 

Når du bruker Tradedoubler, eller tilsvarende mellomledd, må du selv passe på at annonsen passer sammen med innholdet på siden din. Det nytter ikke å skrive om hardangersøm, og så vise en annonse for et mannfolkblad på samme side. Du er altså nødt til selv å finne frem til de annonsørene som kan passe med målgruppen din. Du må også ta hensyn til at disse ferdige annonsene skal passe inn i ditt design og fargevalg. Noen andre aktører som kan være verdt et forsøk ser du øverst på denne siden.

 

Webinntekt har prøvd og mener: Det er vanskelig å få folk til å foreta kjøp gjennom annonser på nett. Du må ha en svært relevant side for de enkelte annonsørene for at du skal ha mye å hente på denne typen annonseprogram. Dette betyr høyt samsvar mellom din målgruppe og annonsørens målgruppe. Selv om Tradedoubler virker, og noen av søketjenestene de tilbyr gir jevn avkastning, kan det være vanskelig å prioritere denne typen annonser når man i stedet kunne fylt plassen med Adsense-annonser. Men, det er gratis å registrere seg, og kanskje finner du der en bedrift som passer perfekt til din målgruppe. Da kan du gjøre det meget godt. Du har altså ingen ting å tape, og Webinntekt kan trygt anbefale Tradedoubler. 

 

 

 

 

 

Google

 

Neste tema: Betalingsformer for annonsering

 Til forsiden