Google Adwords

 

Kan man tjene penger på å bruke penger på annonser?

 

I forbindelse med arbeidet med dette nettstedet (Webinntekt), ble en del ting prøvd ut - også Google Adwords. Reklame (annonsering) virker, og om det så er på TV, i postkassen eller på Internett. Mer eller mindre bevisst, påvirker reklamen oss i det vi gjør og det vi kjøper. Det er ikke uten grunn at bedrifter har store budsjett som omhandler markedsføring. Spørsmålet her blir om det vil lønne seg for deg å annonsere, til tross for at du kanskje ikke har noe å selge?

 

Registrering hos Adwords, og å lage annonser

Registreringsprosessen er enkel og grei. Den startet noe uventet ved at man først skal utforme en annonse. Overskrift, to linjer og en synlig adresse. I høyre marg på denne siden ser du hvordan Adwords-annonsene viser seg som Adsense. Du skal også bestemme nøkkelord som vil avgjøre at annonsen din vises på relevante sider. Etter å ha laget annonsen og gjort valgt omkring denne, kom selve registreringen med opplysninger om deg eller ditt selskap. Jeg overførte (via nettbank) noen hundrelapper på kontoen. I tillegg hadde jeg 400 kroner (Adwords-kupong) som fulgte med da jeg kjøpte domene og webhotell hos one.com. Det tok noen dager før betalingen ble registrert hos Google, men derfra gikk alt automatisk. Google tar 40 kroner i registreringsavgift (engangsbeløp). Du velger selv hvor mye du vil betale for hvert besøk som kommer fra annonsene, og du kan sette opp et daglig budsjett. Du kan også lage flere annonsekampanjer med ulike annonser. Av de mange andre mulighetene, kan man også utelukke sider fra å vise dine annonser. Jeg vil eksempelvis ikke at mine annonser skal vises på Webinntekt sine sider.

 

Statistikk

Du får en enkel og god statistikk på dine annonsekampanjer. Man får se hvor mange visninger man har hatt, og hvor mange klikk dette har resultert i. Jo høyere pris du vil betale, jo flere visninger og klikk vil du få. 

 

Lønner det seg å annonsere for et vanlig nettsted?

Hvis du har et nettsted (evt. blogg eller forum), så har antakelig oppdaget at du kan tjene penger på å vise annonser. Du bruker kanskje både Adsense og Tradedoubler for å tjene noen kroner på jobben du har foran PC'en. Begge de to nevnte selskapene, gir deg en god oversikt over den daglige inntjeningen. I tillegg har du helt sikkert en god statistikk over aktiviteten på nettsidene dine. Du kan da enkelt finne ut hvor mye du tjener på en gjennomsnittlig besøkende. Hvis du eksempelvis har 100 besøk på en måned, og samlede annonseinntekter denne måneden er 100 kroner, så vil verdien per besøk være 1 krone. Når du da annonserer for nettstedet ditt gjennom Adwords, kan du eksempelvis velge en maksimumspris på 50 øre per klikk på din annonse. Du vil da (i gjennomsnitt) tjene minst 50 øre for hvert besøk annonsen gir deg. Konklusjon: Så lenge prisen du betaler for besøk fra annonsen er lavere enn verdien fra en gjennomsnittlig besøkende, vil du tjene på å bruke Adwords. Rådet blir da

 

Nettbutikker og Adwords

Nettbutikker må også finne ut hva en besøkende er verdt. Fortjeneste over en viss periode delt på antall besøk i samme periode, vil gi en verdi på hvert besøk. Igjen vil annonsering lønne seg så lenge prisen for hvert besøk er lavere enn det en gjennomsnittlig besøkende legger igjen. 

 

Google

 

Om å tjene penger på Google Adsense

Til forsiden