Google Adsense - en vinner

 

Google Adsense - viktigst for deg

 

Google er den ubestridte ener innen annonsesalg i Norge. Google Adsense tilbyr innholdsbaserte annonser. De som annonserer, oppgir viktige nøkkelord for sider som annonsene skal vises på. Google har tusenvis av affiliate-sider som de da søker gjennom. Annonsene blir plassert på sider som har matchende nøkkelord, og dermed er det stor sjanse for at annonsen blir relevant i forholdt til det øvrige innholdet på nettsiden. Du slipper altså å tenke på hvilken annonse som skal plasseres hvor. Til høyre på denne siden og ellers på webinntekt.com ser du slike annonser. Er det mange annonsører som "byr" på de samme nøkkelordene, vil prisen på annonsen stige. Det vil også komme deg til gode. Mer om annonsørens rolle kan du lese om der Adwords beskrives.

 

For å bli affiliate for Google Adsense er det bare å fylle ut et skjema der du oppgir noen opplysninger om deg og nettstedet ditt (og selvsagt også kontonummeret ditt). Før du søker må du sørge for at nettstedet er ferdig og at det ser pent ut. Google vil så se på ditt nettsted og forhåpentlig godkjenne deg som affiliate. Det tar vanligvis fra 2 - 4 dager å bli godkjent, så hvis du har et ferdig nettstedet, kan du likegodt søke med en gang. Når du er godkjent, vil du få tilgang til Adsense-kontoen din. Der finner du en enkel meny som lar deg velge utseende på annonsene (størrelse og fargekombinasjon) slik at designet passer best mulig til dine sider. Du kan også spore annonsene (hva som virker best) ved å gi annonsene egne kanalnavn. Når du har tatt disse valg, vil du få tilgang til en kode som du kopierer og limer inn på din nettside der du vil ha annonsen plassert. Hvilke annonser som blir vist, tar Google seg av. Du vil så få betalt per klikk på annonsene, og du trenger ikke å gjøre annet enn å la annonsene jobbe for deg. Du kan når som helst logge deg på Adsense-kontoen din og sjekke hvor mye du har tjent. Mange som blir hekta på Adsense gjør denne aktiviteten hele dagen. 

 

Webinntekt har erfart og anbefaler: Registrer nettstedet ditt hos Google Adsense med en gang, og legg ut annonser så snart du er godkjent. Du finner programmet under "annonseprogrammer" på hovedsiden til google.no. Du taper penger hver dag du ikke viser innholdsbaserte annonser fra Google.

 

Flere muligheter fra Adsense

Det er ikke bare innholdsbaserte annonser og link-enheter du kan få fra Adsense. Du kan også tjene noen kroner på å henvise besøkende til bestemte produkter som Google profilerer. Her får du betalt per registrering eller nedlasting. I tillegg kan du få plassert søkebokser på nettsidene dine. Her får du ikke betalt per søk eller per visning. Den som foretar et søk fra din Google-boks må foreta en aktiv handlig mot en sponset link i etterkant av søket for at Google kan belønne deg. Selv om det kan være lite å hente på akkurat denne delen av Adsense-konseptet, vil en søkeboks være et supplement til siden din som gir de besøkende mulighet til enkelt å foreta søk. Det kan også nevnes at Adsense gir deg svært god og avansert statistikk over antall annonsevisninger og hvilke annonser som virker best. En annen hyggelig egenskap ved Adsense, er at pengene kommer rett inn på konto (ingen sjekk)!

 

Viktig om Adsense

Som medlem av adsense-programmet er det et par ting som er viktig å være klar over. Det første er å lese grundig de mange sidene som følger med i avtalen. Der får du retningslinjer som det er viktig å overholder for din egen del. Hvis du lurer på hvorfor du her ikke får vite hvor mye du tjener per klikk eller per henvisning, så er det fordi dette vil strider mot avtalen med Google. Det er også svært viktig at du ikke prøver å lure eller å utnytte Google's annonseprogram. Klikk aldri på dine egne annonser, og oppfordre aldri andre til å gjøre det. Juks og unormal aktivitet blir oppdaget. Hvis du misbruker avtalen med Google, mister du samtidig din sikreste inntekstskilde på nettet.

 

Google

Neste tema: Affiliate - andre muligheter

 Til forsiden