Raskeste vei til inntjening

 

Plan for å begynne å tjene penger - allerede etter en uke

 

Dersom du har lest gjennom erfaringene og konklusjonene på Webinntekt, vet du at det skal mye til å bli rik på Internett. Det finnes ingen snarveier, og ingen "gir deg penger" for å gjøre "ingen ting". Har du skriveglede, og litt fritid, kan du imidlertid klare å tjene inn utleggene du vil ha ved å komme i gang. Jeg sier ikke at dette er det du kan tjene mest på, men å opprette en blogg på eget domene med gratis programvare, er antakelig den enkleste måten å komme i gang på. Her kommer en kort og enkel trinn-for-trinn plan for å komme i gang med å tjene penger.

 

1. Registrer et domene og bestill samtidig et lite og rimelig webhotell. Webinntekt anbefaler i så måte one.com. Dersom du allerede har et domene og et nettsted, kan du bare bruke en katalog i dette, og utgiftene ved å lage en blogg blir 0,-.

 

2. Last ned og installer en gratisversjon av et FTP-program, og last ned et gratis bloggskript hos Wordpress. Pakk ut programmet og gjør nødvendige endringer. Legg også inn den norske språkfila dersom du ønsker. Wordpress gir deg enkel og trinnvis informasjon om hvordan du installerer bloggen.

 

3.  Før over bloggskriptet til serveren din. Du må gjerne lage en egen katalog, eller et subdomene for bloggen (www.dittdomene/blogg eller www.blogg.dittdomene) dersom du ønsker at selve domenet skal peke til et nettsted i fremtiden. Her på Webinntekt er bloggen installert i en katalog som heter "blogg" - noe du ser i nettleseren når du går til Kystbloggen. Når du har ført over filene, kan du også laste ned ulike tema (themes) og se hvordan det tar seg ut. Last ned og installer det du liker best. Disse kan du enkelt endre senere uten at det påvirker det du har skrevet i bloggen.

 

 4. Dersom du er ukjent med FTP og Wordpress, vil det ta noen timer med prøving og feiling før du er fornøyd med din første blogg på egen server. Du kan også laste ned gratis bildeprogram i denne fasen. Bilder gjør bloggen penere, og du får også treff på bildesøk hos søkemotorene. Har du digitalkamera, har du antakelig allerede fått med et brukbart bildeprogram på installasjons-CD'en.

 

5. Skriv tekster til bloggen din. Lag ulike kategorier, og fyll bloggen med ulike tekster. Skriv om ting du kan noe om, politikk, erfaringer, tanker, sport, mat eller hva som helst. Bruk retteprogram slik at tekstene ikke skjemmes av mange skrivefeil. Legg gjerne passende bilder til tekstene. Bildene gjør du klar i passende størrelse og laster dem over til serveren via FTP. Pling alltid bloggrevyen.no (eller tilsvarende tjenester for engelske tekster) for hvert nytt innlegg. Du vil da raskt og enkelt få noen besøk på bloggen, og Google finner raskt sidene dine.

 

6. Når bloggen din har fått noen innlegg, er det på tide å presentere den for Google. Du må da søke om å få bli en bruker av Google Adsense (og gjerne Tradedoubler) slik at du kan få vise annonser. Å opprette en Adsense-konto (og Tradedoubler-konto) er gratis. Godkjenningen kan ta et par dager, men mens du venter gjør du to ting. Fortsett å skrive gode innlegg på bloggen din, og bestem deg for et ferdig oppsatt wordpress-theme som enkelt lar deg bruke annonser fra Adsense. Du kan da bla gjennom ulike themes og plukke ut dem som er "adsense ready", eller du kan besøke nettsider som tilbyr slike themes - som denne. Eksempelet på Webinntekt - Kystbloggen - bruker et theme som heter Lorem Ipsum. Dette har et nøytralt og behagelig utseende, og annonsene glir fint inn i bloggen. 

 

8. Når du skifter utseende på bloggen, vil annonsene dukke opp, men husk at du må inn på kontrollpanelet og endre på kodene (temaredigering / templates). Her må du endre på kodene til adsense-annonsene (din bruker-ID og evt. kanalvalget ditt) slik at det er du som viser annonser, og ikke dem som har laget "themet". Husk å gjøre dette på alle annonsefeltene. Ikke klikk på annonsene for å sjekke om det er du som blir kreditert. Sjekk heller besøkstall og sidevisninger opp mot visninger som kommer frem i Adsense-kontoen din. Annonsekoder fra Adsense og Tradedoubler kan også settes inn i tekst-widgets på bloggen.

 

9. Ferdig med det tekniske. Fortsett å skrive, og bli bitt av Adsense-basillen! Hvor mye du vil tjene i løpet av det første året, avhenger av dine skriveferdigheter, din skrivelyst og din evne til å se mulighetene for bloggen din. Bruk også aktivt rådene på Webinntekt under temate "Bli kjent: Få trafikk" for å øke synligheten til bloggen din.

 

Google

 

Mer om å opprette blogg

Til forsiden