Registrer nettstedet gratis

 

Katalogtjenseter

 

Mange norske selskap kjemper om å ha den største og mest utfyllende katalogen for varer og tjenester. Det koster som regel penger å få en fullverdig oppføring, men de aller fleste kataloger tilbyr også gratis oppføring. Noen katalogtjenester lar deg registre nettsiden din gratis uten å stille store krav, mens andre har betingelser i form av at du må drive en virksomhet og/eller at de krever en link tilbake. En av de større aktørene i Norge; i-partner, stiller krav i så måte. Du må der vise til at siden din har tilknytning til en bedrift (eksempelvis et enkeltmannsforetak) eller en organisasjon. Her fortelles mer om å registrere nettsteder hos i-partner. Et tilsvarende tilbud om katalogoppføring kommer fra startsiden.no. Vilkår og registreringsfelt finner du mer om på denne siden. Da nevnes også: abanor.no, som driver katalogtjeneste med gratis oppføring. Sjekk også keyweb.no (velg kategori - deretter; "foreslå oppføring"). Veien til en oppføring i Kvasirs firmakatalog finner du her. Nettkatalogen.no tilbyr også gratis registrering, les mer her. I tillegg kan du se på Yopon.com og odp.no. Vel, mange nevnt, og sikkert noen glemt. Forhåpentligvis finner du noen som passer for ditt nettsted. Gjør et søk på "startsider", så finner du mange som vil ha deg oppført. Husk at slike katalogsider kommer og går i høyt tempo.

 

Webinntekt anbefaler: Kast deg på alle gratis katalogoppføringer der du er kvalifisert. Om du vil betale for en mer fyldig oppføring, kan du avgjøre senere. Uansett vil du få en link fra et større nettsted. Slikt gir trafikk!!

 

Registrer deg i forum

 

Du har kanskje funnet frem til en form for nisje og dermed også en målgruppe for ditt nettsted? Slike ting lar seg ikke så lett definere, men du har vel en viss formening om hvem som kan ha nytte av - og interesse av - å vite om at ditt nettsted eksisterer. Innenfor de fleste emner, interesser eller hobbyer, finnes det mange forum. På slike steder får likesinnede utveksle meninger og erfaringer. Stadig flere forum tillater også at du opplyser om et relevant nettsted i innleggene. Noen har sågar opprettet en egen "tråd" for relevante linker. Legg merke til ordet "relevant". Finner du et forum som helt eller delvis omhandler det samme som du jobber med på nettsiden din, så er det som regel helt OK at du "opplyser" om at du har et relevant nettsted. Les administrators regler på dette området før du registrerer deg som medlem og legger ut link. Ved selve registreringen i forumene kan du legge inn opplysninger om deg selv ("my profile"). I de fleste forum kan man også der oppgi hvilken nettside man har. Dersom du deltar aktivt i forumet, vil andre medlemmer gjerne vite mer om deg. Når de ser på din profil, vil linken til ditt nettsted være lett tilgjengelig. 

 

Webinntekt har erfart og anbefaler: Ikke misbruk forumene ved å registrere deg i "alle" forum og strø rundt deg med linker som ikke er relevant for medlemmene. Slikt skaper bare irritasjon, og det vil ikke gi deg trofaste besøkende - bare et dårlig rykte. Det er lett for administrator å slette deg og innleggene dine, eller å stenge deg permanent ute. Ta deg heller tid til å finne frem til de forumene som har en brukermasse som virkelig kan gi deg trafikk. Registrer deg i slike forum og overhold reglene fra administrator. En korrekt og relevant link i selve forumet og/eller i din profil, vil generere jevnt med trafikk til dine sider.

 

Google

Neste tema: Linker og banner exhange

 Til forsiden