Trafikk fra søkemotorer

 

Søkemotorer

 

Det finnes mange søkemotorer, og de er i flittig bruk av alle som leter etter informasjon på Internett. Utenom de som kanskje er mest kjent; Google og Yahoo, finnes en rekke søkemotorer som hver tar sin del av markedet: Alltheweb, Mamma, Svesøk, Sesam, Ask, Galaxy, Hotbot, AltaVista, Lycos, MSN og Kvasir, for å nevne noen. Søkemotorer er noe av det hyggeligste som finnes for dem som driver et nettsted. Mange av selskapene har ulike former for samarbeid (AltaVista er drevet av Yahoo, Lycos får resultat fra Ask, Kvasir er eid av Eniro o.s.v.).

 

Slik virker de - enkelt forklart

 

For at en søkemotor skal ha klart relevante treff til søkeordene du skriver i søkeboksen, må søkemotoren jevnlig gå gjennom innholdet på alle nettsider den er satt til å gå gjennom (og det er mange). De ulike selskapene bruker ulik teknologi og ulik metodikk for å gjøre søkene best mulig. Man prøver å luke ut identiske sider, og sider som forsøker "å lure" søkemotorene, for eksempel ved at noen implanterer unormalt mange repetisjoner av populære og viktige nøkkelord. Hvor ofte søkemotorene oppdaterer seg på innholdet, varierer fra selskap til selskap. Enkelte større nettsteder (eksempelvis nyhetssider) kan bli prioritert til å få langt ofte oppdatering av innholdet enn et "vanlig" nettsted. Når en søkemotor har funnet frem til alle nettsteder som inneholder de ord du oppgir i søket, blir resultatene sortert (rangert). Informasjonen blir så lagt over på sider med linker til treffsidene - slik du får dem opp etter et søk. Som du har merket, skjer alt dette på noen tidels sekund. De ulike selskapene bruker ulik teknologi og ulike kriterier når resultatene rangeres. Dette gjør at en nettside som kommer høyt opp i et bestemt søk på Google, kan komme langt bak i rekken ved tilsvarende søk på Yahoo. Selvsagt er samsvar mellom søkeord og innhold sentralt for å komme høyt opp på resultatlisten. Mye besøkte sider, og sider som mange linker til, kommer også høyt opp ved søk. 

 

Legg til ditt nettsted

 

For å minne søkemotorene på at du har fått deg et nettsted som må gjennomsøkes, tilbyr flere søkemotorer at du selv kan legge til ditt nettsted. Hvis du går til denne siden, kan du selv legge inn ditt nettsteder hos Google. Det samme kan du gjøre her hos Sesam. Live Search, MSN, her. Har du et eldre nettsted, har antakelig søkemotorene funnet det for lengst, men når du jobber med et nytt nettsted er det viktig å skaffe trafikk raskest mulig. Besøk gjerne mange søkemotorer, og legg til siden din gratis der det er mulig. Dette tar litt tid, men det er godt investert tid. Når du først blir funnet, kan du oppdage at du er deprimerende lagt bak i resultatlisten for viktige søkeord. Hvis du fortsetter å jobbe med nettstedet ditt, og trafikken øker, vil rangeringen din bli stadig bedre. Hos noen søkemotorer kan det motsatte skje i begynnelsen: Du kommer høyt opp når søkemotoren første gang finner siden din, men så kan du oppleve at du faller bakover i køen. Medisinen er uansett den samme for å kommer høyere opp. Vil du lære mer om søkemotoroptimalisering, anbefales artikler på synlighet.no

 

Webinntekt anbefaler: Legg til ditt nettsted hos flest mulig søkemotorer. Dette er gratis markedsføring og vil være en av dine sikreste kilder til trafikk.

 

Google

Neste tema: Registrer deg og ditt nettsted

 Til forsiden