Linker og bannerbytte

 

Linker - en nødvendighet

Hva gjør at noen oppdager ditt nettsted? Hvis du ikke har funnet en katalog eller forum å registrere det i, vil "ingen" finne sidene dine! Med det menes at du neppe kommer høyt opp på noen søkemotorer når du legger ut en ny side. Hvem gidder å bla til side 27 i treffeoversikten etter et søk? Uten trafikk, kommer du heller ikke høyre opp hos søkemotorene. Dine sider vil da for alltid være nesten usynlig blant millioner av andre nettsider. Da hjelper det lite hvor gode de er, eller hvor mye du har jobbet med dem. Jo, du kan alltids betale for å annonsere. Det hjelper selvsagt, men det resulterer gjerne i engangsbesøk så lenge annonsekampanjen pågår. Du trenger altså noen "faste annonser" som jevnt fører besøkende til dine sider. Dette er med på å gjøre linker fra andre nettsteder så verdifulle. Slike linker kan du også få gratis - såfremt dine sider har en betydning innenfor et eller flere områder.

 

Hvem vil linke til deg?

 

Klart noen vil ha linken til ditt nettsted, men da er det like klart at du har gjort ditt beste for at nettstedet skal se flott og ferdig ut før du leter etter noen som vil linke til deg. Linker i forum og i kataloger har vi allerede omtalt, men du bør også bestrebe å få linker på andre nettsteder. Kanskje du kjenner noen andre som har nettside. Hva med å linke til hverandre? Kanskje du finner et nettsted som du tror kan ha interesse av din sider? Send en e-post til dem og spør om de vil lage en link. Kanskje de allerede har en linkside der du passer perfekt inn? Også her kan du tilby å linke tilbake. Det finnes tusenvis av linksamlinger på nettet, og med litt tid foran PC'en, vil du helt sikkert finne mange som kan passe for din side. Linksamlinger har den fordel at de oftest omfatter et bestemt emne/tema eller en interesse. Altså: Der er en bestemt gruppe mennesker som besøker disse link-sidene, og de gjør det for å finne mer informasjon om sin interesse. Det er derfor høy sannsynlighet for at folk som ser linken for første gang da også vil trykke på den. Som nevnt tidligere, vil linker og større besøkstall føre deg høyere opp i søkemotorer. Du vil da også få høyere PageRank (dersom det er viktig for deg). Fra å være "ingenting", vil du da oppleve en kjærkommen akselerasjon på besøksstatistikken din. La dette motivere deg til videre innsats.

 

Banner exchange

 

Banner exchange (utveksling av bannere) er også en metode for å øke besøkstallet og å få gratis markedsføring av nettstedet ditt. Banner exchange er et system der du blir bedt om å sette av et område på nettsiden din (et annonsefelt). Du får så tilgang til en kode som du kopierer og limer inn i det avsatte feltet. De øvrige som deltar i denne utvekslingen av bannere, får vist sine banner i annonsefeltet. Systemet fordeler visninger mellom nettsidene slik at de ulike bannerene blir vist  - på omgang - på alle nettsteder som er med i ordningen. Det betyr at du får vist din banner på nettstedene til de andre som er med i utvekslingen. Du må ikke regne med at din banner blir vist like ofte som andres blir vist på din side. De som setter i gang slik utveksling, vil som regel tilby deg et visningsforhold som gjør at de få litt ekstra visninger selv (som en slags kompensasjon for å styre utvekslingen). Mange er skeptisk til banner exchange, men det skyldes ikke selve systemet. Banner exchange virker, og det er nettopp derfor noen setter i gang med dette.

 

Webinntekt har erfart og anbefaler: Ikke meld deg inn i banner utveksling der "kreti og pleti" er med. Husk at deres annonser/bannere skal vises på din side! La ikke det gå utover lesernes inntrykk av din side. Let etter en gruppe utvekslere som kan passe for ditt nettsted. Det bør være relevans mellom gruppen og deg. Jo høyere relevans, jo flere klikk fra dem som ser banneren din. Her et eksempel. Du ser banner utveksling nederst på siden, og dette har gitt økt besøkstall.

 

Google

Neste tema: Fortell, involver og engasjer

 Til forsiden