Fortelle og involver

Skal du få frem et budskap, eller selge noe? I flere tusen år har filosofer, idealister, religiøse ledere og selgere gjort alt for å bli sett og hørt. Reklame - eller annonsering - kan altså spores langt tilbake i historien. På markedsplassen ropte man ut sitt budskap i håp om at kundene ville bli overbevist til å ta nye, og kanskje ubevisste og impulsive, valg: "Kom og se! Best pris! Best produkt! Kom til meg!" Potensielle kunder ble lokket og forsiktig dyttet mot vareutvalget. Slik fungerer det faktisk noen steder ennå, men mye av handelen og markedsføringen har nå flyttet over til Internett, og der har det utviklet seg andre metoder for å bli sett. Flere av dem er allerede omtalt, men vi skal ikke undervurdere god gammeldags markedsføring. Sammen med litt psykologi virker det bedre enn mange tror. Noen av de største nettstedene nyter svært godt av at mennesker snakker sammen. 

 

Hva har man venner for?

 

Du har publisert ditt nye nettsted, og det spretter lydig opp i nettleseren når du skriver domenet på adresselinja - ja, da er det godt å leve. I alle fall dersom det ser ut slik som du ønsket. Og akkurat da er det bare du i hele verden som ser på nettstedet. Men, du ønsker selvsagt at andre også skal få se det du har lagt ned så mye tid og arbeid i. Du har allerede fått et innblikk i markedsføring foran PC'en, men det ligger store muligheter i ditt sosiale nettverk. Fortell dine venner om det du holder på med. Bruk domene-navnet når du omtaler ditt nettsted. Be om innspill og kritikk. Medstudenter eller kollegaer kan også bidra. Kanskje du kjenner andre som jobber med nettsider, eller andre som deler interessen for det nettstedet omhandler? Uten å mase, kan du lett spre nyheten om at du er på nett. De første besøk du får på nettsiden, bortsett fra dine egne besøk, er ofte fra din egen omgangskrets. Disse vil igjen spre budskapet videre i andre sosiale situasjoner der man kommer innom emner som omhandler nettsider. Det er en enorm forskjell fra å være den eneste som vet det til at kanskje 10 personer kan domenenavnet ditt. 

 

Involvering - slår alle rekorder

 

Du vet at en kamerat har tatt et nydelig bilde, og du skulle gjerne ha brukt akkurat det bildet på ditt nettsted. Du spør pent, og du får bildet tilsendt på e-post. Bildet plasserer du på en nettside, og du oppgitt navn på fotograf i bildeteksten. Gjett hvem som kommer til å besøke den nettsiden? Gjett hvem som stolt kommer til å vise den nettsiden til andre? Gjett hvem som kommer til å snakke om ditt nettsted? Dette er et eksempel på involvering. Ved å bruke din kamerat sitt bilde, ble nettstedet litt hans. Han føler han er en del av det, og han vil være en stolt representanter og en levende annonsekampanje for ditt nettsted. Det er nettopp denne effekten som gjør at noen nettsteder blir så enormt populære. Fenomenet Youtube er et godt eksempel. En stor samling av morsomme og spektakulære filmsnutter er bare litt av forklaringen på Youtubes enorme popularitet. Når man legger ut et filmklipp på Youtube, så blir man på en måte en del av Youtube: "De har noe som er mitt! Jeg har bidratt! Jeg er litt av Youtube! Kritiserer du Youtube, kritiserer du meg!" Såfremt det er en PC i nærheten, vil man vise sitt eget filmklipp på Youtube til alle de tilstedeværende. Det tok ikke lang tid før "alle" visste hva Youtube var. Facebook er et like godt eksempel på enorm popularitet ut fra å involvere de besøkende: "Er du på Facebook? Jeg er der, du må se meg? Jeg så naboen der!" Det er de besøkende som bidrar og dermed gjør det meste av jobben med å lage disse nettstedene! Begge de to omtalte nettstedene viser hva som kan skje når man klarer å engasjere, underholde og involvere. Ingen annonsekampanje klarer å konkurrere mot slikt naturlig, menneskelig engasjement.

Neste tema: Webstatistikk - en god venn

 Til forsiden