Ingen gir bort penger

 

Planer om å bli rik?

 

Det florerer av suspekte nettsider som lover deg enorme inntekter ved å jobbe mot Internett. Ja, du vil faktisk "tjene penger mens du sover". Med minimal arbeidsinnsats blir du lovet forlokkende innskudd på kontoen din. Du må først "bare" kjøpe et produkt for å få tilgang til gullgruven. Disse gullgruvene finnes ikke, men dersom et tilstrekkelig antall håpefulle kjøper "oppskriften på rikdom" vil de som selger oppskriften kunne få seg en slump med penger. Internett er ikke et sted der folk gir bort trylleformler gratis. Dersom de mener at du enkelt kan tjene x antall tusen kroner i måneden uten nevneverdig innsats, hvorfor gjør de de da ikke selv og holder hemmeligheten for seg selv? Noen gjør gode penger på å lokke andre til kjøpe ulike elektroniske bøker, automatiserte nettsider, adgang til pyramidespill o.l. Vær kritisk til slike tilbud, og tenk gjennom logikken og sannsynligheten i det som tilbys.

 

Du må yte for å få

 

Å tjene penger på Internett er ikke umulig, og heller ikke særlig vanskelig. Likevel er "å tjene penger" ikke det samme som "å bli rik". Å tjene penger er heller ikke det samme som "å tjene mye penger". Når du er kommet i gang med å publisere på Internett, og har tjent dine første kroner, vil du innse at det ligger arbeid bak hver krone. Det du skaper i dag, vil kanskje ikke gi avkastning før flere måneder senere. Det du skaper ligger da ute på nettet som en døgnåpen kilde som andre kan besøke. En nettside, nettbutikk eller blogg er derfor noe som gir avkastning over tid - gjerne lang tid. Selv har jeg både nettbutikk, blogger og en rekke nettsider. Disse gir meg en jevn strøm med inntekter, enten jeg jobber eller ikke. Det er dermed ikke sagt at timelønnen for alt arbeidet som ligger bak er høy. Internett fungerer på mange måter som resten av verden: Ingen gir bort penger, og de fleste vil ha marginene i størst mulig grad på sin side. 

 

Symbiose på Internett

 

Grunnen til at du kan tjene penger på nettet ligger i sameksistensen mellom kjøper, medium og selger. De nesten uendelig mengdene med informasjon på nettet gjør det vanskelig å orientere seg. Kampen for å bli sett er hard. Netthandelen øker år for år, og dermed er også behovet for eksponering og annonsering økende. Via annonseselskap forsøker selgere å dra kunder til sin butikk. Selger og annonseselskap trenger da nettsider som kan vise annonsene. Her kommer din gjerning inn som en kjærkommen mulighet for annonsenettverkene. Sammen kan dere da avhjelpe selgers ønske om å bli sett og å få solgt. Du og annonseselskapet får da betalt for denne hjelpen. Det kan på mange måter sammenlignes med gratisaviser. Disse lever kun av annonsesalg. Jo bedre avisa er, dess flere lesere vil den få, da stiger også antall annonsevisninger (og inntekter). Blogger og nettsider som baserer seg på inntekt fra Internett lever på mange måter i et symbiotisk forhold med selgere og annonsenettverk. 

 

Klarer du å utnytte dette samarbeidforholdet, vil du oppdage at jo mer trafikk du skaper til dine sider, jo mer vil du tjene. Ting tar tid, og mange gir opp etter noen få måneder. Er du av typen som lett gir opp, eller ikke ønsker å videreutvikle deg i takt med markedet, bør du ikke satse på Internett som arbeidsfelt og inntektskilde. De fleste vil imidlertid klare å få seg en berikende hobby som både dekker utgiftene og gir litt lommepenger. Noen vil også oppdage at de har talent for å gjøre mer ut av det. Det hele starter med en ide om hva du vil publisere.

 

 

Ide og plan for din virksomhet

Til forsiden